Szerelem vagy nem?

/Szerelem vagy nem?
Szerelem vagy nem?2019-01-22T16:58:24+00:00

Szerelem vagy nem? Azt gondolhatjuk, hogy ez egy egyértelműen eldönthető kérdés, mert a szerelmet könnyen meg tudjuk különböztetni a vonzalomtól vagy az egyszerű ragaszkodástól. Hiszen mindenki tudja, hogy ha szerelmesek vagyunk valakibe akkor rajta kívűl senki sem létezik a számunkra. Rózsaszínben látjuk a világot és méterekkel a föld felett járunk, pillangók repkednek a hasunkban és mosolygunk ha csak meghalljuk a hangját. Valóban ez a szerelem? Tényleg ilyen egyszerű lenne eldönteni egy kapcsolatról, hogy az szerelem vagy nem?

szerelem vagy nem?

A válasz abban rejlik, hogy mit is nevezünk szerelemnek és ha ezt pontosan tudjuk akkor el tudjuk dönteni egy kapcsolatról, hogy az szerelem vagy nem.
A rózsaszínköd, a pillangók a hasunkban érzés pár hónap vagy év után elmúlik és vele együtt a szerelemmel járó vakság is ami aztán a kapcsolat végéhez vezet.
Akkor ez ugye szerelem volt? Vagy nem? Ha igen akkor mi van a több 10 éven vagy akár egy életen át tartó kapcsolatokkal ahol a rózsaszínköd elmúltával csak még jobban és még mélyebben szeretik egymást, mert már látják a hibákat, de azokkal együtt is szeretik a másikat vagy inkább annak ellenére is.
Ha a szerelem szót a pár hónap vagy év múlva eltűnő kapcsolatra használjuk akkor mit használunk az életünk végéig tartóra?

 

Igazi szerelem

Ha a szívünkbe nézünk tudjuk, hogy csak egy szerelem létezik és ez az igazi szerelem. A többi szenvedély, vonzalom, ragaszkodás vagy éppen barátság. Az igazi szerelem ezek együttese és még több. Ha csak az számít, hogy a másikat boldoggá tedd, de a te boldogságodat vagy jókedvedet nem tőle várod. Ha úgy tudsz adni, hogy nem vársz cserébe semmit. Ha boldog vagy nélküle, de vele még boldogabb.
Ha teljes az életed, de vele még teljesebb. Ha a tenyerén hordoz, de nem azért mert elvárod tőle.
Ha tiszta szívedből szereted, de nem akarod birtokolni, mert tudod hogy ő sosem volt a tiéd… akkor igazi szerelemről beszélünk.

 

Mi lenne akkor ha…

Sajnos manapság a szerelem szó leértékelődött ahogy a szeretlek szó is, de ez egy másik történet.
Túl gyakran használjuk a szerelem szót és gyakran olyankor is amikor nem kellene. Játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne akkor ha a szerelem szó visszakapná eredeti értékét, jelentését és csak az igazi szerelemre használhatnánk. Vajon megváltoztatna ez bármit is? Ha úgy gondolod, hogy nem akkor tedd fel magadnak ezt a néhány kérdést…

Én a szerelmet keresem?
Éreztem valaha valaki iránt szerelmet?
A párkapcsolatom szerelem vagy nem?