Szerelem egyenlő boldog párkapcsolat?

A szerelmen túl

A szerelmen túl még sok minden kell egy boldog párkapcsolathoz. Önmagában a szerelem nem elég. Nem működhet egy olyan kapcsolat ahol megvan a szerelem, de minden más hiányzik. Nem lesz hosszútávú, mély elköteleződés csak pillanatnyi, fellángoló szenvedély. De az sem műküdőképes ha megvan az összhang, a tisztelet, de hiányzik a szerelem. Sokan nem lépnek ki egy nem működő kapcsolatból, mert szeretik egymást. Vannak viszont olyanok akik tovább lépnek a párkapcsolatból, mert nincs szerelem, de egyébként meg minden tökéletes.
szerelem egyenlő boldog párkapcsolat?

Más is kell hozzá

A szerelem megadja a kezdő lökést a kapcsolatnak, de a hosszútávú párkapcsolathoz önmagában kevés, más is kell hozzá.

Odafigyelés:

Egymás problémáit meghallgatni, odafigyelni az igényeire, érzéseire és persze segíteni egymást. Ketten a világ ellen.

Nyílt kommunikáció:

Őszintén kimondani amit gondolunk, érzünk. Egyértelműen kinyilatkoztatni, hogy mit szeretnénk.

Alkalmazkodás:

Egy jól működő kapcsolatban az Én helyett a Mi van. Közös célok és a közös tervek kerülnek előtérbe az egyéni érdekek helyett.

Biztonságérzet:

Manapság minden nagyon gyorsan változik körülöttünk. A kapcsolatunkban csak rajtunk múlik, hogy megteremtsük az állandóságot és az ebből fakadó biztonságérzetet.

Rugalmasság:

Idővel minden változik, a kapcsolatunk sem kivétel ezalól. A változást lehet szeretni vagy nem szeretni, de nem lehet elkerülni. Csak rajtunk múlik hogy hajlunk vagy megtörünk.

Személyesség:

Szükség van a személyes élményekre, a közösen átélt kalandokra, az együtt eltöltött időre.

Szeretet kifejezése:

Nem lehet elégszer mondani vagy érzékeltetni, hogy szeretjük a másikat. Szavakkal, érintéssel, apró gesztusokkal, ajándékokkal.