Szerelem egyenlő boldogság?

/Szerelem egyenlő boldogság?
Szerelem egyenlő boldogság?2019-01-20T19:06:51+02:00

Egész életünkben keressük

Tudatosan vagy tudattalanul, de egész életünkben keressük a boldogságot ahogy a szerelmet is. Vajon ugyanaz a kettő? Vagy összefügg? Sokan úgy gondoljuk hogy ha megtaláljuk a szerelmet akkor határtalanul boldogok leszünk. Vagy mégsem? A válasz igen is meg nem is.

Boldog pillanat

Az igazság az, hogy a legtöbb ember csak pillanatokra éli meg a boldogságot.

szerelem egyenlő boldogság

Ilyen boldog pillanat az is amikor rádtalál a szerelem. De hol van az megírva, hogy csak pillanatokra lehetsz boldog? Amikor szerelmes vagy repdesel a boldogságtól. Mindent szebbnek látsz és pozitívan állsz a dolgokhoz. Minden percnek tudsz örülni amit a szerelmeddel tölthetsz. Élvezed a létezést és annak minden örömét megéled, mert a szerelem olyan energiákkal tölt fel ami által egy másik szintre emelkedhetsz. Azt hiszed, hogy ezt a párodnak köszönheted? Ő csak elindította a folyamatot, de nem táplálja. A forrás te magad vagy. Csak rajtad múlik, hogy meddig maradsz ebben a csodálatos állapotban.

Amikor szerelmes vagy

Amikor szerelmes vagy kicsúszik a lábad alól a talaj. Súlytalanul pörögsz, forogsz és többé már nem a gravitáció tart a földön. Hanem csak Ő. Határtalannak és végtelennek tűnik ez az állapot. Aztán jönnek a szürke hétköznapok. Nem tölthettek egymással annyi időt amennyit szeretnétek. Rájössz, hogy ő is csak egy ember és nem tökéletes. Neki is dolgoznia kell, vannak barátai, családja, problémái, kötelezettségei és nem tudja minden idejét veled tölteni. Ilyenkor törnek felszínre a félelmeid. Nem akar velem lenni? Már nem vagyok neki fontos? Nem akar már boldoggá tenni? Mást szeret? Van valakije? Pedig nem változott meg semmi. Ő ugyanaz az ember maradt akit megismertél. Te viszont azt várod tőle, hogy mindig veled legyen, lesse a kívánságaidat és lehetőleg minden percét azzal töltse, hogy boldoggá tegyen téged.

Igazi boldogság

A te boldogságod csak belőled fakadhat. Tárgyakkal, élményekkel vagy emberekkel, csak pillanatnyi boldogságra tehetsz szert. Az igazi boldogság egy állapot amit te teremthetsz magadnak ha megtalálod a belső békédet. Sokszor élhetsz át boldog, szerelmes pillanatokat, de az igazi önzetlen szerelmet csak akkor fogod ha már nem mástól várod a boldogságot.

E-book a szerelemről...

X