Miért érdemes újra bízni?

/Miért érdemes újra bízni?
Miért érdemes újra bízni?2020-04-27T09:30:32+02:00

bizalom

A bizalom nem más, mint kitárulkozás a szó legteljesebb értelmében. Ha valakiben megbízol akkor gyakorlatilag az egész lelkedet a kezébe helyezed és ő azt csinálhat vele amit csak akar és csak rajta múlik hogyan bánik vele. A szerelemhez elengedhetetlen a bizalom megléte. Egyszerűen nem alakul ki nélküle, mert a bizalmatlanság megöli az érzelmeket. És pont itt kezdődik a probléma.
Honnan tudod hogy a megfelelő embernek tárulkoztál ki? Honnan tudod, hogy megérdemli azt, hogy a bizalmadba fogadd? A bizalmat ki kell érdemelni, fel kell építeni. Ha csak úgy megelőlegezed valakinek, akkor előfordulhat, hogy nem méltó rá és csúnyán visszaélhet vele. Előre ezt sosem tudhatod. Ha nem bízol meg senkiben, akkor nem érhet csalódás, de a teljes bezárkózás sem megoldás, hiszen akkor a magányt és vele együtt a boldogtalanságot választod.

Megfelelő ember

A legjobb amit tehetsz, hogy ha csak a megfelelő embert engeded magadhoz közel. Honnan fogod tudni hogy ki az? Onnan, hogy ő ezt tettekkel bizonyítja majd. Nem szabad megelőlegezni a bizalmat, dolgozzon meg érte aki élvezni szeretné. Küzdjön meg érte és akkor talán jobban fogja értékelni. Sajnos nincs arra garancia, hogy akit apránként és kiérdemelten fogadsz a bizalmadba később nem fog visszaélni vele, de így sokkal nagyobb az esély, hogy kiszűröd az arra méltatlanokat. Minden elővigyázatosságod ellenére elképzelhető, hogy nem megfelelő emberek kerülnek hozzád túl közel. Ha nem ismered fel időben a helyzetet, nagyon súlyos és akár maradandó lelki sérülést szenvedhetsz el, ami akár kihatással lehet a későbbi emberi kapcsolataidra is és olyanokkal is bizalmatlanná válhatsz akik nem szolgáltak rá.

A lelked olyan, mint egy könyv

A lelked olyan mint egy könyv, a te saját történeteddel. Hiába nyitod ki neki a lelked, hogy megismerhesse a történetedet, ha egyszerűen ő nem tud olvasni. Egy olyan ember aki nem tud olvasni hogyan értékelhetne egy könyvet és annak a történetét? Ő csak papírokat lát amiket összegyűr vagy széttép. Te utána hiába simítod ki vagy ragasztgatod vissza a lapokat. Az már nem lesz soha ugyanolyan mint azelőtt. Ennek ellenére nem szabad azt gondolnod, hogy ha valaki nem tud olvasni, akkor már senki nem tud. Egyszer jönni fog valaki aki soha többé nem akarja majd letenni a könyvedet és aki óvni, vigyázni fogja az összegyűrt, ragasztgatott lapjait nehogy ő vagy más kárt tegyen benne. De ha a sok olvasni nem tudó miatt nem nyitod ki senkinek a könyvedet, akkor lemaradhatsz arról az egyről akinek a történeted íródott.

E-book a szerelemről...

X