Mi a szerelem?

/Mi a szerelem?
Mi a szerelem?2019-01-22T16:04:18+00:00

Minden ember találkozik vele

Minden ember találkozik vele az élete során valamilyen formában. Van aki hisz benne van aki nem. Tudományos szempontból csak egy mérhető biokémiai folyamat. A lelked szempontjából viszont egy semmihez sem hasonlítható, csodálatos érzés.

A szerelem olyan, mint egy szoba

A szerelem olyan, mint egy szoba. Egy ideig csodálatosan érezheted magad itt, de idővel távoznod kell. Vagy kimész azon az ajtón amelyiken bejöttél vissza a sivár és színtelen hétköznapokba vagy továbbmész egy másikon ami akár egy életen át tartó boldogsághoz vezet.

A szerelem egy lehetőség

A szerelem egy lehetőség, hogy egy olyan emberhez kerülj közel aki akár egy életen keresztül melletted lehet. A klasszikus értelemben vett szerelem egy érzelmi fellángolás ami pár hónapig vagy pár évig tart.

mi a szerelem

Vonzódtok egymáshoz, mint két mágnes, de ez a vonzalom még nem biztos, hogy örökké fog tartani.
Ha nem jól választasz, akkor a kapcsolat csak addig tart amíg a mindent és mindenkit elvakító erőteljes vonzalom és te előbb utóbb távozni kényszerülsz a szobából azon az ajtón amin bejöttél. Még ennél is rosszabb ha a szerelem elmúltával rájössz ugyan, hogy nem a megfelelő ember mellett ébredsz fel nap mint nap, de te nem távozol a szobából, hanem hagyod, hogy a saját börtönöddé váljon. Nem lépsz ki a kapcsolatból hanem benne maradsz anyagi érdekek, félelem, önbizalomhiány vagy csak a kényelem miatt és így megfosztod magadat az igazi boldogság lehetőségétől. Mert igazán boldog csak egy olyan ember mellett lehetsz akit tiszta szívedből őszintén szeretsz és ő viszont szeret téged. Viszont ha a megfelelő emberbe lettél szerelmes, akkor a kapcsolatotok idővel átalakul egy minden problémát és akadályt legyőzni képes, mély szereteten és teljes elfogadáson alapuló kötelékké, aminek csak a földi lét szabhat határt… de lehet, hogy még az sem. Na ez az igazi szerelem. Érdemes keresned a szerelmet vagy nem? Véleményem szerint sokkal inkább igen mint nem. Lehet a vége boldog beteljesülés vagy fájdalmas csalódás, a lényeg, hogy a szerelem egy lehetőség a boldogabb életre.