Hogyan találhat ránk a szerelem?

/Hogyan találhat ránk a szerelem?
Hogyan találhat ránk a szerelem?2019-01-22T16:26:07+02:00

Hogyan találhat ránk a szerelem? Egy tanulmány alapján öt dolog segíthet benne és ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat könnyebb elmélyíteni illetve kialakítani az érzelmeket.

hogyan találhat ránk a szerelem

Szemkontakt

A szemkontaktus fenntartása beszélgetés közben az első lehetőségünk, hogy magunkba bolondítsuk a másikat.
Később is mindig nézzünk a partnerünk szemébe amikor beszélgetünk vele.
A szerelmesek az együtt töltött idejük 75 százaléka alatt egymás szemébe néznek és emiatt sokkal intimebb a kapcsolatuk.

Értékeljük a másikat

Ha értékeljük a másikat akkor biztos alapokra helyezhetjük a kapcsolatunkat.
Egy felméres szerint a megkérdezettek fele azért hagyta el a párját mert nem értékelte őket kellőképpen.

Érintés

Az érintés elengedhetetlen az érzelmek elmélyítéséhez.
Ne csak a szexuális együttlétek alkalmával érjünk a kedvesünkhöz.
Az érintés legyen a mindennapjaink része. Egy ölelés, egy kézfogás vagy egy simogatás sokkal boldogabbá teheti a kapcsolatunkat és persze többet mond minden szónál.

Figyelem

Mindig figyeljünk, hogy ha beszélgetünk a partnerünkkel. Legyen szó a munkájáról, a magánéletéről vagy bármi más témáról.
Ne csak hallgassuk hanem reagáljunk is a mondanivalójára. Ezzel is érzékeltethetjük, hogy mennyire fontos a számunkra.

Mosoly

A nevetés és a mosoly mindig szimpatikusabbá tesz minket a többi ember szemében. Ugyanezt a hatást érjük el a párunknál is.
Az optimista gondolkodás, a humor, a vidámság megkönnyíti, hogy a kiszemeltünk belénk szeressen.

Hogyan találhat ránk igazából a szerelem?

Ezeket egy tanulmány állapította meg, de ha igazából szerelmesek vagyunk akkor az előbb felsorolt dolgok a legtermészetesebbek. A tanulmány is szerelmeseket vizsgált és ez alapján próbálta levonni a következtetéseket. Szerintem nem ezektől leszünk valakibe szerelmesek, de az biztos, hogy ha már kialakult a szerelem akkor minden pontot be fogunk tartani, mert ha nem akkor nem is vagyunk igazán szerelmesek. A szerelmeseknek nem kell magyarázni, hogy nézzenek egymás szemébe, hogy figyeljenek egymásra vagy, hogy érintsék meg egymást, mert mást se fognak tenni. Meg se tudnánk tiltani nekik, hogy ne így tegyenek. Az emberek mindenre logikus magyarázatokat próbálnak találni. Ha ezt és ezt teszem akkor ez és ez fog történni stb. Ez csak az anyagi világban működhet (de szerintem igazából ott sem így mennek a dolgok csak ezt még sokan nem tudják). A szerelemre nem lehet ráhúzni ok-okozati összefüggéseket és semmilyen logikát. A fentebb felsorolt pontok jellemzőek a szerelmesekre, de attól, hogy betartjuk őket még nem leszünk mi is azok. Az egyik legnagyobb rejtély, hogy miért alakul ki a szerelem valaki iránt és valaki iránt meg miért nem. Bárcsak ennyire egyszerű lenne, hogy betartunk néhány javaslatot és kész. Egy biztos, hogy nem az érzékszerveinkkel felfogható világunkban dől el. Egyetlen dolgot tehetünk csak, hogy ránk találjon mégpedig azt, hogy felkészülünk rá. A mi befolyásunk csak eddig terjed. Azt nem irányíthatjuk, hogy mikor ahogy azt sem, hogy kibe leszünk szerelmesek. Mi csak felkészülhetünk rá azzal, hogy minél többet tapasztalunk, szeretjük önmagunkat és megpróbálunk boldogok lenni önerőből, hogy majd ha eljön az igazi akkor felismerjük és igazi szerelemmel szeretni tudjuk.

E-book a szerelemről...

X