Victor Hugo Szerelmes Idézetek

Victor Hugo

Victor Hugo szerelmes idézetek gyűjteménye egy 19. századi romantikus francia költő, író és politikus szerelmes gondolatait foglalja magába.
victor hugo
Victor Hugo teremtette meg a romantikus dráma műfaját. Sokoldalú művész volt aki a politikába is belefolyt. 19 éven keresztül emigrációra kényszerült. Ez a 19 év volt a legtermékenyebb alkotói korszaka, verseket, drámákat, regényeket írt. Ebben az időszakban készült el az egyik legismertebb ha nem a legismertebb regénye A nyomorultak. Itt most a szerelemmel kapcsolatos kinyilatkoztatásait találjátok meg, szerencsére akad belőle bőven.

Szerelmes idézetei

Legnagyobb boldogság
"Az életben az a legnagyobb boldogság, ha biztosan tudjuk, hogy szeretnek minket."
Mennyország
"A szerelem azt jelenti, hogy két ember: kettő és mégis egy. Egy férfi és egy nő egyetlen angyallá olvad össze. Ez a mennyország."
A szerelem bebalzsamozása
"Mindjobban egymásnak éltek, egymásért rajongva. A szív teleszívódik szerelemmel, mint isteni balzsammal, mely megőrzi üdeségét. Innen van az élet hajnalával kezdődő szerelmek megzavarhatatlan jelene s a hosszúra nyúló nagy szerelmek örök frissessége. Ez a szerelem bebalzsamozása."
Mennyei lehelet
"A szerelem az édenkert levegőjének mennyei lehelete."
Méz
“Az élet egy virág, aminek méze a szerelem.”
Igyekezzetek lelket szeretni
“Ó, jaj annak, aki csak testet, alakot, látszatot szeretett! A halál megfosztja mindettől. Igyekezzetek lelket szeretni: azt majd újra megtaláljátok.”
Férfi és nő közeledni igyekszik egymáshoz
“Meg aztán furcsa: fiatalembernél az igaz szerelem legelső tünete a bátortalanság, leánynál a vakmerőség. Ez meglepő, pedig a magyarázata igen egyszerű: férfi és nő közeledni igyekszik egymáshoz, éspedig úgy, hogy mindegyik fölveszi a másiknak a tulajdonságait.”
Tökéletessé válni
“Ha valaki szeret vagy szeretett, érje be vele. Többet ne is kívánjon magának. Más gyöngyszemet hiába is kívánna magának az élet sötét redői közt. Szeretni annyi, mint tökéletessé válni.”
Az élet legfőbb boldogsága
“Az élet legfőbb boldogsága az a meggyőződés, hogy szeret bennünket valaki, hogy magunkért, jobban mondva magunk ellenére szeret.”
A világegyetem összetömörítése
“A világegyetem összetömörítése egyetlen emberi teremtésben, egyetlen emberi teremtés kitágítása egészen Istenig: ez a szerelem.”
Egyetlen szemvillanás
"A szerelmi regényekben annyira elcsépelték már az "egyetlen szemvillanás"-t, hogy végül már szinte pellengére állították. Manapság már alig-alig merné valaki azt mondani egy emberpárról, hogy "meglátni és megszeretni egymást egy pillanat műve volt". Pedig bizony így szeretnek egymásba az emberek, és csakis így. Ami még hozzájárul, az mind járulék, és csak később következik. Nincs kézzelfoghatóbb valóság, mint két lélek elemi erejű megrázkódtatása, mikor ezt a szikrát egymásba pattintják."