Legszebb Szerelmes Idézetek

Legszebb szerelmes idézetek gyűjteményét nagyon nehéz összeválogatni hiszen egy szerelmes idézet mindenkiből más érzelmeket válthat ki vagy más gondolatokat ébreszthet. Megpróbáltam a lehetetlent és összegyűjtöttem a legszebbnek gondolt idézeteket. A válogatás természetesen folyamatosan bővül. A szerzők között találhatók sztárok, írók, énekesek, nagy gondolkodók és ismeretlenek is. Remélem mindenki talál majd magának olyan idézetet ami számára esetleg a legszebb lehet.
Találni egy embert
„Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."
Legjobb kapcsolat
"Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat."
Hűség
"Az élet hosszú útján a hűség a legjobb útitárs."
Lelkünk legmélyéből
„Amikor a lelkünk legmélyéből szeretünk valakit, hiszünk valamiben, erősebbnek érezzük magunkat a világnál, és olyan derűs nyugalom száll meg minket, amely abból a bizonyosságból fakad, hogy hitünket semmi sem győzheti le. Ez a különös erő teszi, hogy mindig biztos döntéseket hozunk a megfelelő időben, és amikor a célunkat elérjük, meglepődünk a saját képességünktől."
Mindig van a világon egy ember
„Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is.”
Magány
"A magány az út, a szerelem a cél."
Ha szeretsz
"Ha tetszik egy virág, letéped. Ha szeretsz egy virágot, naponta öntözöd."
Egy nő soha
"Egy nő soha nem felejti el az első szerelmét, bárhogy is végződött a dolog."
Ott kezdődik
“Az igazi szerelem ott kezdődik ahol az egód véget ér."
Hernyó
“A szerelem olyan, mint egy hernyó. Idővel egy csodálatos, végtelenül szép pillangóvá válhat… vagy felfalhatja a féltékenység falánk madara.”
Találkozás
“Ha kitartóan vágyunk a találkozásra valakivel, akkor előbb-utóbb biztosan találkozunk vele.”
Igaz szerelem
“Ha meg akarom találni az igaz szerelmet, először is magamat kell megtalálnom.”
Amikor először vagy szerelmes
“Amikor először vagy szerelmes, az valami hihetetlen érzés. Másodszorra viszont, miután már összetörték a szíved, óvatosabbá válsz. Egy kicsit érzékenyebb leszel attól, hogy eldobják az érzéseidet, de mégis beleesel a csapdába újra és újra és újra…”
Eljön majd az idő
“Eljön majd az az idő, amikor már nem lesz lehetőségünk együtt lenni azzal, akit szeretünk… Nem akarom elvesztegetni az időt azzal, hogy marakodjak valakivel, akit szeretek, és aki sokat jelent nekem.”
Személyes dolog
“A szerelem mindenki számára nagyon személyes dolog, ami azon alapul, hogy ki hol tart az életében. Az idő előrehaladtával ingadozik és változik.”
Mi lányok
„Mi, lányok, megbocsájtunk, de sosem felejtünk.”
Egyedül az számít
“Egyedül az számít, hogy boldogok és egészségesek azok, akiket szeretsz. Minden más csak szórás a fagylaltkelyhen.”
Bizalom
„A bizalom olyan, mint egy tükör: ha eltörik, megjavíthatod, de a tükörképen akkor is látod a törést.”
A virág nem virágzik
“A virág nem virágzik napfény nélkül, és az ember sem tud élni szeretet nélkül.”
Megfogtad a kezem
"Igézve álltam, soká, csöndesen,
És percek mentek, ezredévek jöttek
Egyszerre csak megfogtad a kezem,
S alélt pilláim lassan felvetődtek,
És éreztem: szivembe visszatér
És zuhogó, mély zenével ered meg
Mint zsibbadt erek útjain a vér,
A földi érzés: mennyire szeretlek!"
Vállalni kell
"Egy emberért mindent vállalni kell. Egy helyzetért nem. Amíg számunkra egy ember fontos - addig mindent vállalnunk kell érte, és megéri. Ez igazi vállalás. Amikor nem az ember a fontos, hanem a helyzet megtartása: a lakás, a szociális és anyagi biztonság, a látszat, a környezet véleménye - akkor már megalkuvásról van szó. Ez is elvállalható, de csak őszintén, legalább önmagunk előtt. Ne csapjuk be magunkat ürügyekkel: a gyerekek érdekével, erkölcsi aggályokkal, a kímélettel. Gyávaságunk az újrakezdésre, félelmünk a változásoktól és az egyedül maradástól nehézzé teheti az együttélést, de fenntarthatja. Azonban hazugságra nem lehet alapozni tisztességes kapcsolatot: biztosan összeomlik."
Együtt kell élni
"Együtt kell élni, nem egymásban és nem egymás mellett. Egy kapcsolat nem adhat többet annál, mint hogy a nőt és a férfit egyaránt hozzásegíti rejtett lehetőségeinek kibontakozásához, ahhoz, hogy egyre inkább hiteles, egyre markánsabban önmaga legyen. Két szuverén-ember együttélésének ez az igazi értelme. Az "Én" nem oldódhat fel a "Mi" élményében. De ez a két Én nem is távolodhat el egymástól annyira, hogy a kapcsolat páros magánnyá változzon. Két szabad ember életét gondolatok, élmények; örömök és kínlódások megosztása ötvözi össze. De a megosztás is mérték szerint történjen. Minden embernek joga van ahhoz, hogy lelkében egy kis kamrát megtartson önmagának. Ez csak az övé. Ennek az ajtaját nem kell kinyitni."
Úton vagyunk-e még?
"Minden kapcsolat, történés valahonnan valahová tart. Erre kell figyelni. Úton vagyunk-e még? Vagy már csak ismételjük magunkat? Mit "hoz ki" belőlünk az együttélés? Jót? Előre lépést, derűt, szabadságot, munkaképességet? Rosszat? Idegességet, beszűkülést, rosszkedvet? A kapcsolat változik, és benne változunk mi is. Előfordulhat, hogy..."
Növekedni kezd
"Minden apró dolog növekedni kezd, ha táplálják... A szerelem sem más. De ha ez az egész boldogtalanná tesz, hagyd a csudába, és találj valami mást, amitől annyira boldognak érzed magad, amennyire megérdemelnéd. Csak hallgass a szívedre, kövesd az ösztöneidet, és rávezetnek majd a helyes útra."