Filmidézetek

Filmidézetek alatt természetesen szerelmes filmek idézeteit értem. A szerelmes filmekben rengeteg szép gondolat hangzik el valamelyik főszereplő szájából. Mindenkinek van kedvenc romantikus filmje amiből szeret idézni vagy csak már annyiszor látta, hogy kívűlről tudja. Ilyen mindenki által kedvelt és ismert filmek például a Micsoda nő, a Ghost, a Szerelmünk lapjai, a Dirty Dance, a Joe Black és még sorolhatnám. Ez a gyűjtemény nem teljes, mert itt csak a legszebb romantikus film idézeteket találod meg, de garantáltan elgondolkodtat mindegyik.

Filmidézetek a szerelemről

Nem mi választjuk
„Nem mi választjuk meg a szerelmet. És sosem úgy zajlik, ahogy kéne.”
Randiguru
“Mert ezt teszi velünk a szerelem: repülünk, de könnyen padlót foghatunk. Szárnyak nélkül zuhanunk, mint egy darab szikla, és közben azon gondolkodunk, mi a francért kellett leugranom?”
Öregedés
“Olyan erőszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni.”
Ha megismersz valakit
“Ha megismersz valakit, aki segít elfelejteni a múltat, akkor ő lesz a jövőd.”
Nyári kalandok
“A nyári kalandok többféle okból érnek véget, de mindent összevetve egy dolog közös bennük: hullócsillagok, fenséges, megismételhetetlen pillanatok, az örökkévalóság felvillanása, mely egy perc alatt elillan.”
Mély és csodálatos
"Tapasztaltál valaha valamit, ami annyira mély és csodálatos volt, hogy amikor elvették tőled, az életed elviselhetetlennek tűnt? Azt hiszem, ha szeretsz valakit, és ő is viszontszeret, az páratlanul sebezhetővé tesz. Úgy tud bántani, mint semmi más."